Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya yahut yarım dan biraz fazla yaş maya
  • 6 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 adet yumurta

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içine süt sıvı yağ şeker maya alıp karıştıralım.
  2. Tuzu ek edip unu denetimli bir formda ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ve 45 dk mayalandıralım.
  3. Mayalanan hamurdan 6 tane beze yapalım.
  4. Pasta tabağı büyüklüğünde açalım her bezeyi.
  5. Daha sonra haşhaştan hamurun üzerine koyup kaşıkla her yerine sürelim.
  6. Üzerine tekrar açtığımız hamurda koyalım tekrar haşhaş sürelim.
  7. Bütün hamurlar bitene kadar birebir süreci uygulayalım en üstteki hamura haşhaş sürmeyelim elimizle genişletip oklava yahut merdane ile büyütelim.
  8. Yanlardan katlayıp dikdörtgen yapalım elimizle üzerine bastırıp iki parmak genişliğinde keselim.
  9. Kestiğimiz hamurlarım ortasından tekrar kesip iki taraflı kıvıralım.
  10. Uç kısmını birleştirip yaprak biçimi verelim.
  11. Üzerine yumurta sürelim tepside 20 dk mayalandırıp birinci 10 dk ısıtılmış fırında 180 derecede daha sonra 230 derecede pişirelim.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 5 su bardağı un3 yemek kaşığı yoğurt1-2 bardak ılık su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)1 paket instant maya İçi için; 1 su bardağı tahin1 su bardağı haşhaşYarım su bardağından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 yemek kaşığı kuru maya1 su bardağı ılık su (Maya için)1 tatlı kaşığı şeker1, 5 su bardağı ılık su (Yaklaşık olarak)1, 5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş1su bardağı sıvı yağ1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru mayaAldığı kadar un İçi için: 1 su bardağı haşhaşSıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)1 yemek kaşığı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya3 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)1 tatlı kaşığı tuz7 bardak kadar un Aralarına sürmek için; 250 gram haşhaş ezmesi (arzuya göre 4 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un1 paket kuru maya3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır) Harcı için; 250 gr haşhaş1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt