bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya yahut yarım dan biraz fazla yaş maya
- 6 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağından biraz fazla haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine süt sıvı yağ şeker maya alıp karıştıralım.
- Tuzu ek edip unu denetimli bir formda ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ve 45 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan 6 tane beze yapalım.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açalım her bezeyi.
- Daha sonra haşhaştan hamurun üzerine koyup kaşıkla her yerine sürelim.
- Üzerine tekrar açtığımız hamurda koyalım tekrar haşhaş sürelim.
- Bütün hamurlar bitene kadar birebir süreci uygulayalım en üstteki hamura haşhaş sürmeyelim elimizle genişletip oklava yahut merdane ile büyütelim.
- Yanlardan katlayıp dikdörtgen yapalım elimizle üzerine bastırıp iki parmak genişliğinde keselim.
- Kestiğimiz hamurlarım ortasından tekrar kesip iki taraflı kıvıralım.
- Uç kısmını birleştirip yaprak biçimi verelim.
- Üzerine yumurta sürelim tepside 20 dk mayalandırıp birinci 10 dk ısıtılmış fırında 180 derecede daha sonra 230 derecede pişirelim.