teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet büyük uzunluk portakal (suyunu sıkın kabuğunuda rendeleyin.)
- 1 buçuk yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurtalar ve şekeri boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. (5 dakika)
- Ardından sıvı yağ, portakal suyu ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
- Ardından haşhaşları ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış kalıba boşaltın. Birinci 15 dakika 170° c fırında sonra pişene kadar 180°c fırında pişirin.
- Piştiğini kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz.
Kalıbımda 24 cm’lik
Afiyet olsun.
Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.