Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu ve vanilin
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Kremşanti
- Portakal dilimleri
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kek hamuru için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından başka gereçleri ekleyip, çırpın kalıbınızı yağlayıp, kek hamurunu dökün.
- 180 derece fırında pişirin.
- Kek piştikten sonra şerbeti döküyoruz, kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
- Son olarak soğuyan şerbetli kekin üzerine kremşanti ek ediyoruz.
- Dilimlediğimiz revaniyi portakal dilimleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun ???? Sormak istediğiniz soru varsa yorum kısmından sorabilirsiniz

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.