
Haşhaşlı Portakallı Pratik Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı portakal marmelatı
- Yarım çay bardağı haşhaş
- 250 gram mascarpone
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket krema
- Portakal dilimleri
Haşhaşlı Portakallı Pratik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tencereye haşhaş ve mascarpone hariç bütün gereçleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra ocağın üzerine alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp haşhaş ek ediyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra mascarpone ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Muhallebimizi orta ara karıştırarak ılımasını bekliyoruz dikdörtgen bir kalıbı tepsimizin üzerine yerleştiriyoruz alt tabanına bir sıra bisküvi dizip üzerine ılık muhallebiyi döküp güzelce yayıyoruz.
- Üzerine tekrar bisküvi dizip buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Kremamıza vanilya ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz krema torbasına alıp dilimlediğimiz pastamızın üzerini krema ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.