Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Portakallı Revani

Haşhaşlı Portakallı Revani

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Haşhaşlı Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk yumurta (l)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 büyük uzunluk portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 paket dr oetker vanilya
  • 1 paket dr oetker kabartma tozu
Revani şerbet malzemeleri
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine krema malzemeleri
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz sade krem şanti
  • 2 yemek kaşığı toz muzlu puding

Haşhaşlı Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tencerenin içine toz şekeri, suyu ,limon suyu ek ederek birlikte şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırın.
  2. Ardından şerbetimiz kaynamaya başlayınca toplam 10 dakika şerbeti pişirin ve ocağın altını kapatın.
  3. Ardından şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Ayrı bir tencerede tatlımızın kremasını hazırlayalım. Tencereye sütü ,unu ,nişastayı, toz şekeri ilave ederek birlikte yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.
  5. Krema hafif ılık hale gelince içine toz krem şanti ek ederek birlikte mikserle uygunca çırpalım
  6. Toz muzlu pudingi ek ederek tekrar birlikte 1 dakika kadar çırpalım.
  7. Ardından buzdolabında kremamızı soğumaya bırakarak bekletelim.
  8. Karıştırma kasenin içine yumurtaları kırın.
  9. Toz şekeri ilave ederek birlikte 2 dakika çırpın.
  10. Sırayla yoğurdu sıvı yağı portakal suyu ek ederek birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
  11. İrmiği haşhaşı portakal kabuğu rendesini unu vanilya, kabartma tozunu ek ederek birlikte tekrar karıştırın.
  12. Yağlanmış slikon kalıplara revani harcımızı yarı yarıya bırakalım.
  13. Önceden ısıtılmış fansız fırında 180 derecede 25 dakika üzerleri kızarana kadar denetimli pişirin.
  14. Ardından fırından pişen revanileri soğuk hale gelince slikon kalıplardan çıkartıp revanilerin üzerine hazırlamış olduğumuz soğuk şerbetini gezdirin.
  15. Revani tatlımız şerbetini çekene kadar buzdolabında 4 saat bekletin.
  16. Şerbetini çeken revanin üzerine hazırlanan kremamızı bırakarak mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.
  17. Revanilerin üzerine istediğiniz halde süsleyip servis yapın. Afiyet olsun ????????.
Haşhaşlı Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler 4 yumurta (Oda sıcaklığında)1 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt1 su bardağı mavi haşhaş1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozuyarım silme çay kaşığı karbonat1 portakal kabuğu rendesi (Limon da olabilir)2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Portakallı Revani Tarifi Portakallı Revani Yapılışı Portakallı Revani Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 12 cay bardağı sıvıyağ 1 adet portakal kabuğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Haşhaşlı Portakallı Revani Çok Çok Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ3 kaşık yoğurt1 su bardağı irmik1 yemek kaşığı mavi haşhaş1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik un1 paket kabartma tozu1 paket vanilin Şerbeti için; 3 su bardağı +...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Portakallı Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 bardak şeker1 bardak yoğurt1 bardak sıvı yağ1 bardak irmik1.5 bardak unYarım bardak haşhaşYarım bardak portakal suyu1 portakal kabuğu rendesi1 vanilin1 kabartma tozu Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su2 damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurtaYarım su bardağı mavi haşhaş1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı şeker1 su bardağı irmikYarım su bardağı süt1 paket kabartma tozu ve vanilin1 su bardağı un Şerbeti için; 1.5 su bardağı şeker2 su bardağı su Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt