Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hashasli-revani.jpg

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
Şerbet için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
Süslemek için
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • Pasta süsü

Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti hazırlamak için şeker ve su tencereye alınır.
  2. Karıştırılarak tüpe alınır.
  3. Birinci kaynar geldikden sonra 3 damla limon suyu damlatılır.
  4. 5 dk daha kaynatıldıktan sonra soğutulur.
  5. Krem şantide hazırlanıp dolaba bırakılır.
  6. Yumurtalar mikseler yeterlice çırpılır toz şeker eklenerek çırpılmaya devam ediyor.
  7. Yağ, süt, irmik, haşhaş eklenir çırpılır.
  8. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip 180 derecelik fırında 25 dk pişirilir.
  9. Birinci sıcağı çıktıkdan sonra yani fırından çıkarıldıktan 5 dk sonra soğuk şerbet üzerine dökülür.
  10. Soğuduktan sonra kremşanti üzerine dökülüp süslenir.
  11. En az 2 saat buzdolabında bekletilir ve böylece kıvamını tam almış olur deneyeceklere afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt