Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5-2 su bardağı un
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon (yada varsa limon tuzu da olur 2 tane)
- Krem şanti(1 bardak süt ile mikserde çırp )
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bir kaba yumurta ve şeker alalım mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım.
- Yağ, süt, irmik, sıvı yağ, un, mavi haşhaş da ekleyelim ve tekrar mikser ile çırpalım.
- Ardından kabartma tozu vanilya ekleyelim çırpalım.
- Fırın açalım 180 derece 30 dk da pişirmeye alalım.
- Şerbetini yapmaya başlayalım. Su, şeker, limon tencereye alalım ocak altını açalım kaynaması için bekleyelim.
- Krem şantiyi yapalım bir su bardağı süt ve bir paket krem şanti bir kaba alalım mikserde çırpalım, daha sonra dolaba soğuması için alalım.
- Pişen keki fırından çıkaralım soğumasını bekleyelim.
- Kıvamı olan şerbeti ocaktan alıp kenara koyalım soğuması bekleyelim.
- Soğuyan şerbet kekin üzerine dökelim hepsini dökmeyin 20 dk bekledikten sonra krem şanti revaninin üzerine dökelim.
- Servis yapmaya hazır.


Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı