Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı havi haşhaş
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- Mavi haşhaş
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, sıvı yağ, süt, eklenir biraz daha çırpılır. Tüm kuru malzemeler ve haşhaşta düşük devirde çırpılır, yağlanan büyük dikdörtgen borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
- Kekin sıcaklığı geçince önceden yapılan ılık şerbet dökülür kürdanla delikler açılır şerbet çekip soğuyunca 2 su bardağı süt ile çırpılan şanti üzerine yayılır.
- Haşhaş serpilir, buz dolabında 1 saat bekledikten sonra yemeye başlayabilirsiniz harika bir tariftir. Şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.