Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hava Yolu Tikanıklığı İlk Yardım

Hava Yolu Tikanıklığı İlk Yardım
0
151

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Solunum Yolu Tıkanıklığında İlk Yardım Nasıl Olur

İlk yardım;Yaralanmış veya aniden hastalanmış kişiye yetkili ekip ve arac gelinceye kadar olay yerinde ve mevcut imkanlarla yapılması gereken hayat kurtarmaya yonelik gecici mudahaledir Solunum yolu tıkanıklığı; Hava yolunun, solunumu gercekleştirmek icin gerekli havanın gecişine engel olacak şekilde tıkanmasıdır Tıkanma tam tıkanma ya da kısmi tıkanma şeklinde olabilir

Tam Tıkanma Belirtileri
• Nefes alamaz
• Acı ceker, ellerini boynuna goturur
• Konuşamaz
• Rengi morarmıştır
Bu durumda Heimlich Manevrası (karına bası uygulama) yapılır

Similar threads

Hava yolu tıkanıklığı nedir, Hava yolu tıkanıklığı belirtileri, hava yolu tıkanıklığında ilkyardım Hava yolu tıkanıklığı nedir? Hava yolunun, solunumu gercekleştirmek icin gerekli havanın gecişine engel olacak şekilde tıkanmasıdır Tıkanma tam tıkanma yada kısmi tıkanma şeklinde olabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Hava yolu tıkanıklığı nedir, Hava yolu tıkanıklığı belirtileri, hava yolu tıkanıklığında ilkyardım Hava yolu tıkanıklığı nedir? Hava yolunun, solunumu yapmak için zorunlu havanın geçişine engel olacak şekilde tıkanmasıdır Tıkanma bütün tıkanıklık yada kısmi tıkanma şeklinde olabilir Hava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
İlk Yardım Teknikleri Ilkyardım Teknikleri Yaralanmış veya aniden hastalanmış kişiye yetkili ekip ve arac gelinceye kadar olay yerinde ve mevcut imkanlarla yapılması gereken hayat kurtarmaya yonelik gecici mudahaledir İlkyardım: · Olay yerinde yapılır · Olay yerinde bulunanlarca yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
382
Birincil Destek Teknikleri Ilkyardım Teknikleri Yaralanmış ya da aniden hastalanmış kişiye yetkili takım ve araç gelinceye dek durum uygun ve mevcut imkanlarla yapılması gereken hayat kurtarmaya karşın geçici müdahaledir İlkyardım: · Durum yerinde yapılır · Olay uygun bulunanlarca yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
İlk Yardım Teknikleri İlkyardım Teknikleri Yaralanmış ya da aniden hastalanmış kişiye yetkili ekip ve arac gelinceye kadar olay yerinde ve mevcut imkanlarla yapılması gereken hayat kurtarmaya yonelik gecici mudahaledir Tıp personeli olmayan kişilerce de yapılabilir İlk yardım genellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt