Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk taze kabak
- 2 adet orta uzunluk havuç
- Bir tutam maydanoz
- 3-4 kısım yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (İsteğe bağlı)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç ve kabakları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
- Bir tavaya zeytinyağı ekleyip havuç ve kabakları 10 dakika soteleyin, ocaktan alıp uygunca soğuyana kadar bir kenara alın.
- Bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Soğuyan kabak ve havuçları bir tabağa alın ufak doğranmış maydanoz ile yeşil soğanı ve iri kıyılmış cevizi de ekleyip yoğurt karışımını döküp karıştırın. Ben süslemek için maydanoz ve yeşil soğandan biraz ayırıp tabağın etrafına serptim.