Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küçük tavuk baget ( haşlanmış ve didiklenmiş)
- 2 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 6,5- 7 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
- Az pul biber
- 1 limon suyu
- 1 tutam maydanoz
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butlarını haşlayıp didikleyelim. Suyunu çorba için ayıralım.
- Uygun tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim. Tereyağ eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım. Rendelenmiş havucu ekleyelim ve onuda bir süre soteleyelim.
- Sonra küçük doğranmış yahut rendelenmiş sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
- Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edelim. Tavuk suyunu da ekleyerek topaklanmaması için karıştıralım.
- Arzuya nazaran yarısını su ve başka yarısını tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz( hepsini tavuk suyuyla yaparsınız daha lezzetli oluyor).
- Çorba kaynamaya başladığında tel şehriyeyi ekleyelim orta ara karıştırarak pişirelim.
- Şehriyeler yumuşadığında didiklenmiş tavuk,tuz ve baharatları ekleyelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra bir adet limon suyu ve ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve ocaktan alalım. Limonunuz çok sulu ise yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.