bilgisayarci
FD Üye
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 adet tavuk but
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Maydanoz
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz (6 su bardağı tavuk suyu lazım olacak ona nazaran su ekleyin).
- Haşladığımız tavuğu çıkaralım suyunu süzüp kenara alalım.
- Tenceremize yağımızı alalım küçük küçük doğradığımız havucu kavuralım.
- Daha sonra rendelenmiş sarımsağı ekleyip birkaç çevirip unu ekliyoruz ve 1-2 dakika kavuruyoruz.
- Tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Güzelce kaynayınca tel şehriyeyi ekliyoruz.
- Bi 10 dakikada o denli kaynatıp baharatları ekliyoruz.
- Küçük kesimler haline getirdiğimiz tavuğu ekleyip ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırıp servis ediyoruz.
- Limon çok yakışıyor.