elektronikci
FD Üye

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 adet vanilya kabartma tozu
- 3 adet havuç
- Biraz ceviz
- Kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker çırpılır, yağ ve süt de konuşup çırpılır.
- Daha sonra kuru materyaller eklenir, havuç rendelenip suyu sıkılır.
- En son havuç ve tarçın eklenır ben birazını ayırıp kakao ile karıştırdım.
- Kalıba döktükten sonra kakaolu karışımında üzeri ne döktüm 2 renkli oldu
- Kalıba döktükten sonra cevizleri üzerine serptim.
- 170 derece fırında kurdan denetimi ile pişirim afiyet olsun.