Hedik (Dirgit) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı buğday
- 2 su bardağı nohut
- Yarım su bardağı fasıl
Hedik (Dirgit) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğday nohut ve fasıl güzelce yıkanır.
- Düdüklü tencereye koyulur.
- Üzerlerini 5-6 parmak geçecek kadar su koyulur. Suyun fazla olması bir sorun çıkarmaz onun için fazla koyabilirsiniz.
- Daha sonra düdüklü kaynadıktan sonra 50 dk kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Düdüklü tencere 5 10 dk açmayalım kendi kendine havası çıksın. Dirgit servise hazır. Ceviz bu tarife yakışıyor üzerine ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.