Tabiatta bulunan en güçlü iki antiseptik besin olan bal ve sarımsak karışımının vücudu adeta yenilediğini biliyor muydunuz? Evet bal ve sarımsak karışımı nasıl hazırlanıyor? Ayrıyeten her gün bal ve sarımsak karışımından bir kaşık tarafsanız ne olur? Sizler için bu mucize karışıma dair her şeyi araştırdık. Haberimizin detayında nasıl hazırlanacağı ve tüketileceğine dair bütün malumatlar mevcuttur.
Yapılan araştırmalarda sarımsağın tüm yararlarını vücuda sağlayabilmesi için çiğ tüketilmesi gerektiği ortaya çıkarılmıştır. Fakat kokusundan ötürü çiğ tüketilmesine yanaşılmadığından mütehassıslar bal ile tüketilmesini öneriyor. Balın bileşenleri ile sıhhati yararlar iki katına çıkan sarımsağın birçok illeti engellediği bilirkişiler tarafından vurgulanıyor. Aç karan tüketilmesi tavsiye edilir. Sarımsak, toprak altında yetişen ve içeriğinde milyonlarca yararlı asit barındıran bir besindir. Germanyum ve selenyum hususları bakımından güçlü olan topraklarda yetiştiğinden insan sıhhatine birçok yararı vardır. İlaç ve kozmetik endüstrisinde kullanılan sarımsak kadar bal da arılar tarafından milyonlarca çiçeğin poleni alınarak üretilir. Bu iki hususun bir araya gelmesi ile alternatif tıbbın en güçlü ilacı ortaya çıkmış olur.
İŞTE 7 GÜN BOYUNCA SARIMSAĞIN ÜZERİNE BAL DÖKÜP TARAFSANIZ...
- Bu iki besinde kanın pıhtılaşmasını önler. Münhasıran tromboz ve varislerin oluşumunu ketler. İçerdikleri sülfür unsuru vücuttaki kan akışını istikrarlar.
- Kalp sıhhatini istenilmeyen etkileyen yüksek tansiyon rahatsızlığı içinde kan akışının istikrarda olması gerekir. Bu karışım kan akışını dengelediğinden yüksek tansiyon ve buna bağlı gelişebilecek kalp marazları riskini azaltır.
- Çiğ sarımsak "alisin unsuru" bakımından hayli zengindir. Bu husus damarlarda birikmiş istenilmeyen kolesterolü temizleyerek kan dolaşımını destekler. Birebir devranda trigliserit seviyelerinin de istikrarda kalmasını sağlar.
- Vücuttaki istikrarsız enflamasyon yüzünden ortaya çıkan kronik rahatsızlıkları azaltmak için de eksperler bu karışımı öneriyor. Ayrıyeten bu karışım ödem toplamayı engelleyerek, kas rahatsızlıkları için doğal ağrı kesici oluyor.
- İki besinde de yüksek ölçüde bulunan antimikrobiyel hususlar bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun zararlı hücrelere karşı savunmasını artırır.
- Enfeksiyon virüsü sonucu ortaya çıkan boğaz iltihaplanmasını da önleyen bu mucize karışım, daima öksürüklerde de doğal tedavi olarak kullanılır.
PEKALA BU KARIŞIM NASIL HAZIRLANIR?
MATERYALLER
1 su bardağı bal
10 diş çiğ sarımsak
250 gramlık bir cam kavanoz
HAZIRLANIŞI
Sarımsakları ufak ufak doğayınız ve kavanozun içine atınız. Daha sonra üzerine balı dökerek karıştırınız. 7 gün boyunca her sabah bu karışımdan bir yemek kaşığı ılık suya karıştırıp tüketiniz. 1,5 hafta ara verdikten sonra 7 gün boyunca tekrar tüketiniz. Karışımı oda sıcaklığında koruma ediniz.