teknolojiuzmani
FD Üye
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ, yumuşamış margarin, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
- Un denetimli bir halde eklenir. Kurabiye hamuru hazır olunca cevizden küçük kesimler alınır.
- Kurabiye hali verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Evvelce ısıtılmış fırında 175 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra bir tabağa hindistan ceviz, pudra şekeri ve kakao karıştırılıp üzerine bulanır. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.