Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için malzemeler;
  • 3 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp bıçakla bir iki yerinden batırıp tepsiye dizelim.
  2. Ben yanına bir domates ve biberlerde koydum isteğinize bağlı fırına sürüp 170 derecede közleyelim (isterseniz ocaktada yapabilirsiniz).
  3. Etleri biraz daha küçültüp tencereye yada düdüklü tencerede haşlayalım 1 bardak su ilave edin.
  4. Tavaya zeytinyağ koyup soğanı biberi kavuruyoruz .
  5. Haşlanan etlerimizi ilave edip salça püre domates ekliyoruz sote gibi biraz pişiriyoruz.
  6. Diğer yandan közlenen patlıcanları soyup küçük küçük kıyıyoruz robottanda geçebilirsiniz.
  7. Un ve tereyağını kavurup patlıcanları ilave ediyoruz.
  8. 1 bardak sütü ve kaşarıda koyup mama kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  9. Daha sonra servis tabağına önce patlıcanlı sosu ortasına etimizi koyup sıcak sıcak servis ediyoruz.
  10. Afiyet olsun ????.
Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt