Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor
0
202

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hunnap_meyvesinin_faydalari_saymakla_bitmiyor-0.jpg

Diyetisyen Ünal "Hünnap çehrigiller ailesine ilişkin olan alternatip tıpta sıklıkla kullanılan, ekstrem şartlara güçlü ağaç yahut çalı formundaki meyveli bir bitkidir. Sonbahar aylarında tüketilmektedir. Olgunlaşmamış meyveleri yeşil, olgunlaşan meyveleri sarı yahut kırmızıdan kahverengiye kadar farklı renklerde olabilmektedir. Dışı hafif sert olan hünnap zeytine benzeyen bir görünüme sahiptir. Yabani olarak da yetişebilen hünnap meyvesi bahçelere de özel olarak yetiştirilebilir. Anavatanı Çin olsa da ülkemizde Güney ve Batı Anadolu'da yetiştirilmektedir. Çin'de 'Hayatın meyvesi' 'Ölümsüzlük meyvesi olarak ülkemizde innabi, ünnap ve çiğde ismi ile bilinmektedir. Diyetisyen Eda Ünal, antikanser özelliği taşıyan hünnap bitkisi hakkında kıymetli bilgiler paylaştı.



"Antikanser özelliktedir”


Diyetisyen Eda Ünal, hünnap bitkisinin antikanser özelliğe sahip olduğunu belirterek,"Hünnap meyvesinin neredeyse tüm kısımları birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Meyve, tohum ve kabuk kısımlarında fenolik bileşikler, vitamin, mineral ve yağ bulunmaktadır. İçerisinde bulunan C vitamini, flavanoidler, polisakkaritler ve kimi faydalı asitler sayesinde güzel bir antioksidan kaynağıdır. Tip 2 Diyabet, kalp hastalıkları ve kimi kanser çeşitlerine sebebiyet veren hür radikallerle savaşma yeteneğine sahiptir. Hünnap bağışıklığın güçlendirilmesinde ve içeriğinde C vitamini sayesinde antikanser özelliktedir. Yapılan birtakım bilimsel çalışmalar, yeniden hünnap özlerinin yumurtalık, rahim ağzı, göğüs, karaciğer, kolon ve cilt kanseri hücreleri dahil olmak üzere çeşitli kanser hücrelerini öldürdüğünü ortaya koymuştur. İçerdiği yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlığı azaltmaktadır.'' halinde konuştu.



Teneffüs sistemi hastalıklarında tesir gösteriyor

Ünal, bitkinin astım ve teneffüs sistemi hastalıklarına karşı tesirli olduğunu söyleyerek, "Potasyum oranı yüksek olduğu için günlük potasyum muhtaçlığının büyük bir kısmını karşılar ve kalp damar hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. İçeriğindeki kalsiyum, fosfor ve demir, birçok faydalarının dışında ayrıyeten osteoporoz ve aneminin önlenmesinde değerli bir rol oynar. Hünnaptaki polisakaritler; kolesterolü, kan basıncını azaltabilir, kan şekerini stabilize edebilir ve kalsiyum emilimini artırabilmektedir. Çağdaş Çin tıbbında ise nefes açıcı olarak, önemli duygusal dert ve hudutlara bağlı halsizliğe karşı tedavi edici emelli kullanılmaktadır. Astım ve teneffüs sistemi hastalıklarına karşı tesirli olduğu bilinen bu meyvenin balgam sökücü ve öksürük kesici özelliği de bulunur. Alternatif tıpta anksiyeteye azaltmak ve uyku kalitesini güzelleştirmek için kullanılır.'' sözlerini kullandı.



Fazla tüketmek ziyan verebilir

Diyetisyen Ünal, çok tüketilmesinin kimi sıhhat meselelerine yol açabileceğini belirterek, "100 gram taze hünnap 79 kaloridir. İçerinde yağ bulunmaz. 1,2 gram protein, 20 gram karbonhidrat, 21 mg kalsiyum, 23 mg fosfor ve 250 mg potasyum bulunur. Hünnap meyve olarak, çay olarak yahut sirke olarak farklı formlarda tüketilebilmektedir.1 porsiyon hünnap 4 adettir. Başka besinlerde olduğu üzere hünnabın da çok tüketilmesi birtakım sıhhat sıkıntılarına yol açabilir. Rastgele bir hastalığı olduğu bilinen ya da bir hastalığın tedavisi için ilaç kullanan şahısların hünnap tüketiminden evvel doktora istişareleri önerilir. Hamilelik ve emzirme periyotlarında hünnap tüketmeden evvel doktora danışılması daha gerçek olacaktır. Hünnap çayı gereçleri 1 kilogram hünnap, çubuk tarçın, 1 tane limon, 1 tane dilimlenmiş armut, yarım çay kaşığı taze zencefildir. Yapılışı ise tencereye dökeceğiniz üç litre suyu kaynattıktan sonra zencefili koyun. Akabinde armudu ve tarçın kabuklarını ek edin. Limon ile Hünnapı da koyduktan sonra 3 saat kısık ısıda kaynamaya bırakın. Karışımı süzdükten sonra soğumasını bekleyip tüketebilirsiniz.'' dedi.


 

Similar threads

Bursa'nın köylerinden toplanan tezgahlarda yerini alan hünnap vücuttaki radikal hücreleri temizlemede oldukça etkilidir. B vitaminleri kompleksi bakımından zengin olan hünnap, kemiklerin güçlenmesini artırır. Kanı temizleyen ve karaciğeri güçlendiren hünnap hakkında sizler için merak edilenleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Hünnap tat ve manzara olarak memleketimizde çok bilinmeyen bir meyveydi. Lakin son devirlerde artan üretimi ile Ekim ayı gelmeden tezgahlarda alanını alamaya başladı. Zeytinden biraz büyük ve bekledikçe büzüşen imgesi ile merak konusu olan hünnap hakkında her şeyi sizler için derledik. Yüzde 85...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Bursa'nın köylerinden toplanan tezgahlarda yerini alan hünnap vücuttaki radikal hücreleri temizlemede oldukça etkilidir. B vitaminleri kompleksi bakımından zengin olan hünnap, kemiklerin güçlenmesini artırır. Kanı temizleyen ve karaciğeri güçlendiren hünnap hakkında sizler için merak edilenleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Bursa'nın köylerinden toplanan tezgahlarda yerini alan hünnap vücuttaki radikal hücreleri temizlemede oldukça etkilidir. B vitaminleri kompleksi bakımından zengin olan hünnap, kemiklerin güçlenmesini artırır. Birçok hastalığa şifa olan hünnap hakkında sizler için merak edilenleri araştırdık. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Bursa'nın köylerinden toplanan tezgahlarda yerini alan hünnap vücuttaki radikal hücreleri temizlemede oldukça etkilidir. B vitaminleri kompleksi bakımından zengin olan hünnap, kemiklerin güçlenmesini artırır. Birçok hastalığa şifa olan hünnap hakkında sizler için merak edilenleri araştırdık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,499Konular
982,590Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt