İçi Antep Fıstıklı Hafif Krem Şokola Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 80 gram çikolata (1 paket)
- Bir avuç kesimli çekilmiş antep fıstığı (tercihen fındık da olur)
- Antep fıstığı
İçi Antep Fıstıklı Hafif Krem Şokola Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, şeker, kakao, nişasta, un alınarak ocağı açmadan evvel güzelce karıştırılır.
- Daha sonra ocağa alınarak koyularak kaynayana kadar pişirilir.
- Yoğunlaşınca içine vanilya ve tereyağı eklenerek eriyen kadar pişirilir.
- İçine çekilmiş antep fıstığı atılarak birkaç cins karıştırılır.
- Evvelce ıslatılan kaselere pişen tatlı eşit oranda paylaştırılarak buzdolabında 5-6 saat dinlendirilir. (geceden yapabilirsiniz).
- Üzeri antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.