elektronikci
FD Üye

İçli Köfte (Kendisi Çatlamayan Yiyenleri Lezzetinden Çatlatan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,pulbiber, karabiber
- 200 gr kıyma
- 2 tane soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kıyılmış maydanoz
- Tuz,pulbiber, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
İçli Köfte (Kendisi Çatlamayan Yiyenleri Lezzetinden Çatlatan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgur ve irmik bir kaba alınıp üzerine sıcak su eklenir ve ağzı kapatılıp yumuşamaya bırakılır.
- Yumuşayan bulguların üzerine diğer malzemeler eklenip elle iyice yoğurulur.
- Eğer kıvamı çok sertse elinizi ıslatarak yoğurabilirsiniz.
- Diğer tarafta kıyma kavrulur, üzerine ince kıyılmış soğanlar da eklenip biraz sıvı yağ gezdirerek kavrulur.
- Kavrulan kıymalı soğan harcına salçası ,maydanozu, tuzu ve baharatları da eklenip biraz daha kavrulmaya bırakılır.
- Bulgurlu hamurdan cevizden büyük parçalar alarak elinizi ıslatarak oyup içleri kıymalı harç ile doldurulur. Veya bildiğiniz başka bir yöntemi de kullanabilirsiniz.
- Hazırlanan içli köfteler yemeye yakın kızgın yağda kızartılır. Deneyeceklere afiyet olsun ????.