teknolojiuzmani
FD Üye
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 2 büyük soğan
- Maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı çiğ köfte bulgur u
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurunu ıslatalım.
- Uygun bir kab alın ve içine irmikği ve bulguru ekleyin.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin.
- Sonra salçasını ve unu azar azar ekleyip yoğurun kıvamına gelince hamurun dinlenmeye bırakın ve içini hazırlamaya başlayalım.
- Önce kıymayı tencere ye alın 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin
- Sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar yeterlice ölene kadar pişirin.
- Sonra salçayı tuzu ve karabiberi koyup biraz da kavurun.
- Enson üzerine ceviz içini ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın içimizde hazır biraz soğuduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açın.
- İçini koyup kapatın hepsini yaptıktan sonra tencereye sıvı yağı koyun düzgünce kızınca köfteleri kızartın umarım beğenirsiniz afiyet olsun ????.