İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
İç gereci;
- 1 kilo kıyma
- 4 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sıvı yağ
- 4 su bardağı ince bulgur
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Su
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kıymamızı 20 dk pişirelim .
- Akabinde doğradığınız soğanları ekleyerek sıvı yağ dökelim.
- 20 dk daha pişirerek baharatlarını ekleyelim .
- Salçası ile beş dk daha birbiri ile karışana kadar pişirelim ve ateşten alalım.
- Dinlendikten sonra dolaba koyalım ve bir gün bekletelim.
- Hamuru için; bulgurumuzu bir kaba alalım ve üzerine sıcak su dökerek bulgurumuzun şişmesini sağlayalım.
- 1 yemek kaşığı salça ekleyerek düzgünce karıştıralım.
- Üzerine tuz ve aldığı kadar un ekleyelim.
- Su ile yoğuralım ben hamuru da 1 saat kadar dinlendirdim.
- Akabinde küçük küçük bezeler yaparak içlerini açtım ve hazırlamış olduğum içi ekledim.
- Elimi ıslatarak su yardımı ile kapattım.
- Çabucak buz dolapları poşetine koyarak derin dondurucuya attım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.