İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 3 kilo yağsız dana kıyma
- 6 7 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 150 gr tereyağı
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ince irmik
- 1,5 lt kaynamış su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz ,karabiber ,pulbiber
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Merhabalar öncelikle iç harcımızı hazırlayalım derin bir tencereye kıymayı alıp suyunu çekene kadar yeterlice kavuruyoruz ve soğanları elde doğruyorum .
- Ben küçük küçük zira robotta sulanıyor ve tadı değişiyor soğanları doğrayıp suyunu uygunca çeken kıymamıza tereyağını ek edip tekrar biraz karıştırıp kavuruyoruz (not yağlı kıyma sevmediğimiz için yağsız kullandım ve o yüzden tereyağı ek ediyorum şayet siz yağlı kıyma kullanırsanız gerek yok tereyağına)
- Soğanları ek ederek soğanlar pişene kadar kavuruyoruz en son salça ve baharatlarını ek ederek iç harcımızı bir tepsiye döküp soğumaya alıyoruz.
- Dışını hazırlamaya geçiyoruz bulguru unu irmiği hepsini karıştırıp üzerine yaklaşık 1 litre kaynamış su döküp biraz bekletelim .
- Yaklaşık bir 10 dk sonra kıvamına bakarak tekrar biraz daha su ek ediyoruz ve salçasını baharatlarını ek edip çiğköfte üzere yeterlice yoğuruyoruz sakız üzere olması lazım o vakit çok hoş biçim alır ve dış hamuru hazır denektir.
- İç harcımızın yeterli soğumuş olması lazım dış harcımızdan ceviz büyüklüğünde alıp içini oyarak inceltiyoruz ve içine yaklaşık 2 buçuk tatlı kaşığı kıyma harcından koyup güzelce ister yuvarlak ister oval formlarda yapabilirsiniz ve bol sıcak yağda kızartın not bu tanımdan ben 55 adet içli köfte yaptım derin dondurucuya attım afiyet olsun.