Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçsiz Pastahane Poğaçası

İçsiz Pastahane Poğaçası
0
69

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
icsiz-pastahane-pogacasi.jpg

İçsiz Pastahane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kuru maya yada 2 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı un (Ama ele yapışmayan hamur olana dek eklemeye devam ediyoruz)
Üzerlerine;
  • Susam
  • Çörek otu yahut haşhaş

İçsiz Pastahane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şekeri mayayı ve ılık sütle suyu kabımıza alıyoruz. Karıştırıp 20 dk mayalamaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra un hariç öteki gereçleri ekleyip karıştırıyoruz. En son unu ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. Ben hamurumu kalın bir biçimde açtım ve sigara böreği üzere üçgenlere kesip sıkı olmayacak biçimde sardım. Kruvasan biçiminde oldu yani. Siz istediğiniz poğaça biçimini verebilirsiniz.
  4. Hamurunuzu çok inceltmemeye dikkat edin zira pufluğunu kaybeder poğaça. Hem kalın biçimde olacak hemde çok pişmeyecek.
  5. Formunu verip, üzerlerine susamını serpip, 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
İçsiz Pastahane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Yapımı Çok Kolay Pastahane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler 1 paket oda ısısında margarin1 paket instant maya1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )1 tatlı kaşığı tuz2 temek kaşığı toz şekerYaklaşık olarak 5 buçuk su bardağı un Arası için; Peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Puf Puf Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta akı1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı kuru maya6 su bardağı yakın un4 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı tuz İçi için; İstediğiniz peynir ben beyaz peynir kullandım Üzeri için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı kuru maya1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ yahut margarin1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta2 tatlı kaşığı tuz2 çay kaşığı mahlep (yoksa badire değil hoş bir aroma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler *1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı ılık süt *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *2 yemek kaşığı şeker *2 yumurta (birinin sarısı üzerine) *556 su bardağı un Pastahane Poğaçası Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler *2 tam yumurta *2 su bardağı ılık süt *150 gr oda ısısında margarin veya tereyağ *1 adet yaş maya *7 su bardağı un *3 yemek kaşığı toz şeker *2 yemek kaşığı tuz İç harç; *Sevdiğiniz harctan olabilir Ben peynirli yaptım Üzeri için; *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt