
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı mahlep (yoksa badire değil hoş bir aroma veriyor.)
- 5 – 5,5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyelim lütfen )
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak geniş bir kaba ılık süt, maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine erttiğimiz tereyağ, sıvı yağ, tuz, nişasta ve mahlepi ekleyip karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mayalanması için yaklaşık 45 dakika kadar bekletelim.
- Mayalanan hamurun havasını alalım.
- Elinizle yuvarlayıp form verelim.
- 15 ve üzeri beze yapabilirsiniz.
- Yuvarladığımız poğaçaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Üzerini örtüp 20 dakika kadar tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Yaklaşık 20 -25 dakika ortası pişirelim.