İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 kg incir
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 1 çay kaşığı limon tuzu
İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İncirleri yıkayalım.
- İncirleri ister bütün isterseniz incirleri ortadan ikiye kesebilirsiniz.
- İncirleri tencereye alıp üzerine şeker gezdirelim.
- En az 3-4 saat bekleyelim.
- Tencereyi ocağa alalım.
- 1 çay bardağı su ek edelim kısık ateşte 40 dakika kaynatalım.
- Limon tuzu tarçın ve karanfili ek edip 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- İsteğe bağlı sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını kapatarak konserve üzere yapabilirsiniz.