
İrmik Helvası Macun Kıvamında Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı 0 numara ince irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 80 gram tereyağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 avuç iri çekilmiş ceviz
İrmik Helvası Macun Kıvamında Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şunu söylemeliyim. İnce irmik bulamazsanız sütü 4 bardak kullanın.
- Öncelikle tereyağını eritelim. Üzerine sıvı yağını ekleyelim.
- İrmik ve cevizi de ekleyip orta ateşte hiç bırakmadan daima karıştırarak kavuralım.
- En değerli kısmı kavurmakta.
- Rengi yoğunlaşana kadar baya kavuralım.
- Daha lezzetli oluyor. Sonra altını kısıp sütü ek edelim ve daima karıştıralım.
- Sütü büsbütün çektiğinde şekeri üzerine dökelim ve şeker eriyinceye kadar daima karıştırarak karıştıralım.
- Şeker çıtırtısı gelmemesi lazım. Macun kıvamında seviyorsanız çabucak servis edebilirsiniz.