Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşkembe Dolması

İşkembe Dolması
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
iskembe-dolmasi.jpg

İşkembe Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo dana işkembe
  • İç harcı için:
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Küçük bir kase minik doğranmış et
  • Biraz doğranmış kuyruk yağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bolca kuru nane, karabiber, kırmızı biber, kimyon
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Dikmek için:
  • Dikiş ipi, iğne

İşkembe Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hazır temizlenmiş işkembe alınır. Sirkeli suda bekletilir.
  2. Bu ortada iç harcı hazırlanır. 2 tane soğan ince doğranır. Pirinç yıkanır eklenir ince doğranmış et ve kuyruk yağı eklenir. Domates biber salçalar, baharatlar yağ da eklenip güzelce karıştırılır bu biçimde iç harcı hazırlanır.
  3. Sirkeli suda bekleyen işkembe tekrar güzelce yıkandıktan sonra modüllere ayrılır(büyüklük istenilen boyutta ayarlanır)
  4. Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurulup dikilir. Düdüklüye yerleştirilir. Düdüklünün yarısına kadar su eklenip düdüklünün pişirmesine nazaran 1,5-2 saat pişirilir.
İşkembe Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,721Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt