
İşkembe Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kilo dana işkembe
- İç harcı için:
- 2 tane kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- Küçük bir kase minik doğranmış et
- Biraz doğranmış kuyruk yağı
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bolca kuru nane, karabiber, kırmızı biber, kimyon
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dikiş ipi, iğne
İşkembe Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hazır temizlenmiş işkembe alınır. Sirkeli suda bekletilir.
- Bu ortada iç harcı hazırlanır. 2 tane soğan ince doğranır. Pirinç yıkanır eklenir ince doğranmış et ve kuyruk yağı eklenir. Domates biber salçalar, baharatlar yağ da eklenip güzelce karıştırılır bu biçimde iç harcı hazırlanır.
- Sirkeli suda bekleyen işkembe tekrar güzelce yıkandıktan sonra modüllere ayrılır(büyüklük istenilen boyutta ayarlanır)
- Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurulup dikilir. Düdüklüye yerleştirilir. Düdüklünün yarısına kadar su eklenip düdüklünün pişirmesine nazaran 1,5-2 saat pişirilir.