
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı tepeleme un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Varsa şayet bir kaç kesim sütlü yada bitter çikolata
Islak Kek (Yaptığınız Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
- Daha sonra süt su ve yağı ekleyip karıştırın.
- Tüm kuruları eleyerek ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş kare borcama yayın.
- Evvelden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
- Sos için çikolata hariç tüm gereçleri karıştırıp bir taşım kaynatın.
- En son çikolatayı ekleyin, sosta kekimiz de soğuk olsun.
- Çıkan kekimiz soğuyunca zıt çevirip yağlı kağıdı çıkarıp sosunu dökünüz.