elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet baklava yufkası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım kg ıspanak
- 100 gram istediğimiz bir peynir (beyaz peynir, kaşar peyniri)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Ispanaklı Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları yemeklik doğrayalım ve uygun bir tavaya sıvı yağımızı alarak soğanları sotelemeye başlayalım.
- Sotelenen soğana 1 tatlı kaşığı salçamızı ek edelim ,1 tatlı kaşığı pul biberi de atarak yıkayıp doğradığımız ıspanaklarımızı üzerine ekleyelim.
- Pişen harcımızı soğumaya bırakalım.
- Soğuyan harca dilediğimiz peyniri rendeleyerek ekleyelim.
- Baklava yufkalarını tezgaha tek tek açarak erittiğimiz tereyağından az ölçüde sürelim 5 kat bu formda her kata tereyağ sürecek biçimde tamamlayalım.
- 5 kat olan yufkamızın iki ucuna harcımızdan koyalım uzunlamasına iki taraftan yufkaları saralım.
- İstediğimiz boyutta keserek fırın tepsimize yerleştirelim 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.