Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 500 gram un
- 1 su bardağı su (250ml )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ( en son hamuru toparlamak için)
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan ya da 4-5 tane taze soğan
- 1 kase beyaz peynir
- Tuz ,karabiber, pulbiber
- Kırmızı tozbiber,kimyon,kurunane
- Zeytin yağı
Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Fazla küçültmeden doğrayalım.
- Soğanımızı ince bir formda doğrayıp içine ek edelim ve kenara alalım.
- Peynirini,tuzunu,yağını ve baharatlarını hamurumuz hazır olunca ekleyeceğiz.
- Un,su ve tuzla fazla sert olmayan bir hamur yapalım ve 1 yemek kaşığı yağla hamurumuzu toparlayalım.
- Hamurdan 10-12 ortası mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp hamurun üzerini nemli bir bezle kapatalım.
- Ispanağımıza peyniri,tuzu, baharatlarını ve zeytin yağını ek edip dikkatli bir biçimde ezdirmeden karıştıralım.
- Bezelerimizi tek tek açıp içine ıspanaklı harçtan koyup yarım ay halinde kapatalım ve kenarlarını uygunca kapatalım.
- İsterseniz silexte,yoksa uygun bir tavada yada sacta hoş bir biçimde pişirin.
- Pişen gözlemelerimize sıcağıyla tereyağı sürelim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.