teknolojiuzmani
FD Üye
Ispanaklı Ve Pırasalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz (ne silme nede tepeli olmasın ikisinin arası)
- 6 su bardağı un (yeterli geldi ama kontrollü ekleyin fark edebilir)
- Yarım kilodan biraz fazla ıspanak
- 1 soğan
- Çok az sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Sumak
- Kimyon
- Tuz
- 4 sap pırasa (beyaz kısımları kullandım)
- 1 adet soğan
- Çok az sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Sumak
- Kimyon
- Tuz
Ispanaklı Ve Pırasalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harçlardan başlayalım. Ispanaklı iç harcımız için ???????? küçük bir tencereye çok az sıvı yağ gezdirelim.
- Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip kavuralım (ben yemeklik doğramadım 4e bölüp ince ince hazırladım)
- Kavrulan soğanın üzerine güzelce temizleyip yıkadığımız doğranmış ıspanağı ekleyip karıştıralım.
- Ispanak biraz kendini saldığında tuzunu baharatını ilave edelim.
- Arada karıştıralım ve ıspanaklar güzelce piştikten sonra ocaktan alalım soğusun zaten hemen pişer çokta kalmasına gerek yok.
- Pırasalı iç harcımız için ???????? yine küçük bir tencereye çok az sıvı yağ gezdirelim.
- Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğanın üzerine güzelce temizleyip yıkadığımız ince doğranmış pırasayı ekleyip karıştıralım
- Pırasa biraz kendini saldığında tuzunu baharatını ilave edelim arada karıştıralım ve pırasada güzelce piştikten sonra ocaktan alalım soğusun .
- Hamurumuzu hazırlayalım????????uygun bir kaba ılık su tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp 2-3 dk daha yoğuralım kıvamı daha güzel oturur.
- Daha sonra hazırladığımız hamuru silindir haline getirelim yapıcamız büyüklüğe göre bezelere ayıralım
- Unlanmış bir tepsi veya tezgah üzerine dizelim (ben 20 beze yaptım)
- İlk bezemizi tezgah üzerinde hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla incecik açalım
- Yarısına iç harçtan koyup üzerini kapatalım.
- Kenarlarından bastırıp sabitledikten sonra üzerini şöyle hafiften yine bir bastırıp orta ateşte güzel ısınmış yağsız tavada kontrol ederek önlü arkalı pişirelim.
- Pişen her gözlemeyi alır almaz sıcağıyla margarin veya tereyağıyla iki yüzünü de biraz yağlayalım hepsini bu şekilde hazırlayalım. Benim iç harcımda hamurumda tam geldi inşallah deneyip seversiniz. Afiyet olsun ????????????.