Mayasız Hamurdan Ispanaklı Pırasalı Lorlu Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 3 su bardağı soğuk olmayacak şekilde ılık su
- 8 su bardağı un
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tereyağ (Gözlemelerimizi yağlamak için)
- 500 gram ıspanak
- 1 kg pırasa
- 1 çay maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 500 gram lor
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Mayasız Hamurdan Ispanaklı Pırasalı Lorlu Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerini artırabilirsiniz,azaltabilirsiniz veya herhangi bir yeşillik ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz.Tamamen sizin arzunuz.
- Önce yeşillikleri sirkeli suda 1 saat kadar bekletip ince ince doğrayalım.
- Süzgece koyup suyunun akmasını sağlayalım. Sulu olmaması gerekir çünkü hamurumuzu sulandırır.
- Tuzunu da yeşillikleri sulandırmaması için en son atalım.
- Hamuru için zeytinyağ hariç diğer malzemelerle orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
- Üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı sürüp ağzını kapatalım.
- Daha güzel açılması için 1 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan gözlemeleri pişireceğimiz tavamızın büyüklüğüne göre bezeler alalım.
- Üstünü kapatalım ki kurumasın. Daha sonra un yardımı ile açalım.
- Ortasına harcımızdan koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
- Kenarlarına parmak uçlarımızla bastırarak kapatalım.
- Temiz bir bezin üstüne koyup üstünü kapatalım.
- Açma işlemini bitirdikten sonra pişirelim.
- Tek kişiyseniz benim gibi yaparsınız ama yardım edeniniz varsa biriniz yapar diğer kişide pişirir.
- Kızgın tavada pişirelim.
- Tereyağ sürelim yada direk tavamızı yağlayarak pişirelim. Pişirme şekli sizin tercihiniz.????yapacak olanlara kolay gelsin ????????afiyet olsun ????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.