Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir?

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir?
0
187

adanali

FD Üye
Katılım
Eki 20, 2019
Mesajlar
2,792
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
İstiridye mantarı, halk arasında kayın mantarı, kavak mantarı, selvi mantarı, yaprak mantarı, lamelli soluk istiridye mantarı, karakulak mantarı olarak da adlandırılır. Farklı şekilde tarifleri bulunan bu mantar çeşidi ile ilgili sote, güveçte ya da fırında istiridye mantarı nasıl pişirilir sorusunun cevabını araştırdık. İşte bu leziz mantar çeşidinin farklı aşçılar tarafından denenmiş tarifleri ve yapılış aşamaları...

istiridye-mantari-nasil-pisirilir

İstiridye mantarı ile tanışan ancak daha önce yemeğini yapmamış olanların internet üzerinde en fazla aradıkları kelimeler "istiridye mantarı nasıl pişirilir oktay usta" ve "istiridye mantarı nasıl pişirilir arda" gibi kelimelerdir. Bunun nedeni henüz kendisine alışılamayan istiridye mantarı ile hazırlanacak olan yemeklerin tadından emin olma isteğidir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki herkesin damak tadı farklıdır. Bu nedenle her ne kadar önemli isimler tarafından hazırlanmış olsa da sizin damak tadınıza uymayan yemekler ile de karşılaşabilirsiniz. Biz sizlerle, istiridye mantarı ile hazırlanan en beğenilen tarifleri paylaşacağız.



İstiridye Mantar Sote Tarifi
Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo istiridye mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1,5 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
3-4 damla elma sirkesi
2-3 sap ince kıyılmış maydanoz
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir? 1

Yapılışı

Sote için ilk olarak mantarları güzelce yıkayın ve suyunu aldıktan sonra ince şekilde doğrayın. Yapışmaz bir tavanın içine biraz zeytinyağı ekleyip ısıtın. Mantarları her biri tavada yer bulacak şekilde yerleştirin ve kızartın. Mantarları çok fazla çevirmeden iki tarafında da kızarık bir görüntü olacak şekilde kızartın.
Hepsini tek seferde pişiremezsiniz bu nedenle pişen mantarları servis tabağına alıp soğumasın diye üzerine folyo örtün. Tek tek kavrulan mantarları yeniden tavaya alın ve üzerine tereyağı, tuz, karabiber ve sarımsakları ekleyip karıştırın.
Sarımsaklar renk değiştirince kekik, limon suyu ve elma sirkeyi ekleyip biraz daha kavurun. Servis için tabağa alıp üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Fırında İstiridye Mantarı Tarifi
Malzemeler

Yarım kilo istiridye mantarı
1 su bardağı rende yada dilim kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber yada toz biber
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir? 2

Yapılışı

İstiridye mantarını yıkayın ve biraz iri şekilde dilimleyin. Sirkeli su içinde yarım saat bekletin, iyice temizlensin. Temizlenen mantarları 2-3 kere daha su altına tutun ve iyice temizlenmesini sağlayın. Temizlenen mantarların suyunu süzüp borcam içine alın.
Sıvı yağ, tereyağ ve baharatlarla güzelce harmanlayın. Hazır olan mantarları 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkarın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpip yeniden fırına verin. Patates kızartması ile çok hoş bir tat oluşturuyor.
Güveçte İstiridye Mantar Tarifi
Malzemeler

200 gram istiridye mantar
1 adet çarliston biber
1 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı salça
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir? 4

Yapılışı

Mantarları güzelve yıkayıp suyunu süzmesi için süzgece alın. Bir tavada biraz sıvı yağ kızdırın ve üzerine ince kıyılmış soğan ile sarımsakları ekleyip kavurun. 3-4 dakika kavurduktan sonra mantarları iri parçalara bölüp tava içine ekleyin.
Suynu bırap çene kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın ve domatesleri de küp küp doğrayın. Tavaya ekleyip 3-4 dakika daha kavurun ve en son baharatları ekleyip karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı güveç kalıplarına doldurup üzerine kaşar peyniri ekleyin. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
 

Similar threads

İstiridye mantarı ekseriyetle vejetaryenler ve veganların vazgeçilmezidir. Epey lezzetli olan istiridye mantarı birçok tarifle sofralara konulmaktadır. Bilhassa son vakitlerde çok daha fazla tercih edilmekte olan bu mantar hakkında bilinmeyen birçok şey vardır. İstiridye mantarı tanımları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
İstiridye mantarı genellikle vejetaryenler ve veganların vazgeçilmezidir. Oldukça lezzetli olan istiridye mantarı birçok tarifle sofralara konulmaktadır. Özellikle son zamanlarda çok daha fazla tercih edilmekte olan bu mantar hakkında bilinmeyen birçok şey vardır. İstiridye mantarı tarifleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
İstiridye Mantarı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler *½ kg İstiridye mantarı *2 yemek kaşığı zeytinyağı *1 çay kaşığı karabiber *1 çay kaşığı tuz *1 büyük baş kuru soğan İstiridye Mantarı Kavurması Tarifi Yapılışı İstiridye mantarının önce yapraklarını *tek tek ayırın Toprağı varsa akan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Hem faydalarının git gide artması hemde ekonomik olması nedeniyle istiridye mantarı son zamanlarda oldukça revaçta… İstiridye mantarından lokantaların bile en çok satış yaptığı çorba pişirmek ister misiniz? İşte sizlere restoranlar halt etmiş istiridye mantarı çorbası tarifi: İstiridye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
İstiridye Mantarı Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo istiridye mantarı1 büyük soğan2 büyük kırmızı biber2 diş sarımsak2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı toz biber1 çay kaşığı karabiber İstiridye Mantarı Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mantarları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,496Konular
981,699Mesajlar
29,773Kullanıcılar
LIVELYSon üye
Üst Alt