bilgisayarci
FD Üye
Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet kabak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet domates (1’i üzerlerine kapatılacak)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı k. biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz, kuru nane, pul biber, karabiber, toz kırmızı biber
- Yarım litre kadar su
- 1 kaşık salça
- Tuz ve sıvı yağ
Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların iki ucunu kesip, dışını soyun ve ortadan ikiye kesip içini oyun.
- İç harcı için; pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, ince ince doğranmış maydanoz, salçalar, sıvı yağ ve baharatlar bir kapta güzelce karıştırılır ve oyulan kabakların içi doldurulur.
- Kabakları yanlardan bıçakla birkaç yerden delin, içi daha hoş pişer.
- Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın.
- Sıcak suyla yapılan salçalı sosu tencerenin üzerinden dolandırın ve kabaklar yumuşayıp iç harcı pişene kadar pişirin. Yaklaşık 1 saatte pişiyor. Afiyet olsun. ????.