
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kabak
- 3 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı dilim olacak şekilde kesiyoruz.
- Kabuklarını soyuyoruz bıçak yardımıyla, kabağımız sert olduğu için kabukları soymak sizi zorlayabilir yeşil kısmı bitene kadar soyun.
- Sonrasında dilimleri istediğiniz büyüklükte dilimlere kesin en az iki parmak kalınlığında olsun ben öyle yaptım.
- Tencereye yerleştirip üzerine şekeri dokun kapağını kapatın vaktiniz varsa bi gece bekletin yoksa 3 – 4 saat beklemeli şekeri iyice erişin.
- Eridikten sonra ocağımıza alıp orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişsin ara sıra bakıp çatalla kontrol edin en kısa 15 – 20 dkk da pişiyor.
- Piştikten sonra tepsimize ya da tabağımıza alalım.
- Üzerine kalan şerbetini döküp istediğimiz şekilde süsleyip ben hindistan cevizi serptim. Sizler üzerine tahin de dökebilirsiniz cevizle servis edebilirsiniz, damak zevkinize bağlı tabiii. Afiyet olsun. ????.