elektronikci
FD Üye
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet havuç
- 2 adet yeşil kabak (Çok büyükse 1 adet kâfi olur)
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yoğurt
- Tuz
- Ceviz
- Toz kırmızı biber
Kabaklı Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve kabuğu soyulan havuçlar rendelenir ve az yağlı kızgın tavada tuz eklenerek 6-7 dk kavrulur.
- Soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsak, mayonez ve yoğurtla buluşturulur.
- Ayrı bir cezveye sıvı yağ eklenir, üzerine iri kıyılmış ceviz konulur.
- Çok yakmadan hafif kavrulan cevizlerin üzerine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber eklenip, altı kapatılır.
- 1 dakika sonra havuçlu karışımın üzerine dökülür. Afiyet olsun.