
Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kuzu ya da oğlak kaburga (Kasabınızdan içini doldurabilmek için cep açılmış olarak alın ya da kendiniz bir cep açın)
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- Karabiber, yenibahar, tuz
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 bardak kabuğu soyulmuş badem
- Yoğurt
Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı
- Bademleri bir tencereye alıp kavuralım.
- Akabinde kuşbaşı eti alıp kavuralım.
- Pirinci de kavurup baharatları ekleyelim ve 1 bardaktan az suyla pişirelim.
- Maydanozu da ekleyip karıştıralım.
- Kaburganın içini dışını biraz zeytinyağı ve tuz-karabiber-yenibahar karışımı ile güzelce ovalım.
- Kaburganın cep kısmına yarım pişirdiğimiz pirinçi dolduralım ve kenarlarını dikelim. (dikmek için yorgan iğnesi kullanmalısınız)
- Kaburgayı genişçe bir tencerede önlü gerili mühürleyelim.
- 3-4 bardak su koyarak orta ateşte pişirelim. ( daha fazla su eklemeniz gerekebilir kontrollü olun????) etin yapısına göre ortalama 3 saatte pişer.
- Piştikten sonra üzerine yoğurt sürelim.
- 200 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar(ortalama 15 dk) pişirelim.
- Piştikten sonra isterseniz bütün halde servis edebilirsiniz, isterseniz de eti didikleyerek servis edebilirsiniz(misafırıniz varsa paylaştırması bu şekilde daha kolay oluyor
) afiyet olsun????.