Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaburga Dolması

Kaburga Dolması
0
247

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kaburga-dolmasi-1.jpg

Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kuzu ya da oğlak kaburga (Kasabınızdan içini doldurabilmek için cep açılmış olarak alın ya da kendiniz bir cep açın)
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • Karabiber, yenibahar, tuz
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 bardak kabuğu soyulmuş badem
Fırınlama aşamasında üzerine sürmek için;
  • Yoğurt

Kaburga Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Bademleri bir tencereye alıp kavuralım.
  2. Akabinde kuşbaşı eti alıp kavuralım.
  3. Pirinci de kavurup baharatları ekleyelim ve 1 bardaktan az suyla pişirelim.
  4. Maydanozu da ekleyip karıştıralım.
  5. Kaburganın içini dışını biraz zeytinyağı ve tuz-karabiber-yenibahar karışımı ile güzelce ovalım.
  6. Kaburganın cep kısmına yarım pişirdiğimiz pirinçi dolduralım ve kenarlarını dikelim. (dikmek için yorgan iğnesi kullanmalısınız)
  7. Kaburgayı genişçe bir tencerede önlü gerili mühürleyelim.
  8. 3-4 bardak su koyarak orta ateşte pişirelim. ( daha fazla su eklemeniz gerekebilir kontrollü olun????) etin yapısına göre ortalama 3 saatte pişer.
  9. Piştikten sonra üzerine yoğurt sürelim.
  10. 200 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar(ortalama 15 dk) pişirelim.
  11. Piştikten sonra isterseniz bütün halde servis edebilirsiniz, isterseniz de eti didikleyerek servis edebilirsiniz(misafırıniz varsa paylaştırması bu şekilde daha kolay oluyor☺️) afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt