
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kadayıf
- Ceviz yahut fındık
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
- Sıvıyağ
- Ol
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetimizi ocağa alalım. 10-15 dakika kaynatalım.
- Soğuması için kenara alalım.
- Kadayıfımızı açarak içerisine fındığımızı koyalım ve saralım.
- Yumurtaları derin kaseye kıralım ve çırpalım.
- Hazırladığımız kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağımıza koyalım.
- Kızaran kadayıflarımızı çabucak çıkarıp soğuk şerbetimize alalım. Afiyet olsun.