
Kahvaltılık Nohut (Bir Antep Klasiği) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı su
- 4 kaşık sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım taze limon
Kahvaltılık Nohut (Bir Antep Klasiği) Tanımı Yapılışı
- Haşlanmış nohutu tencereye alıp varsa kemik suyu yoksa olağan kaynamış suda 10 dakika kısık ateşte pişirip bütün baharatları ve limon suyunu sıkıp iki yemek kaşığı yağ ekleyip kavurup ocaktan alıyoruz nohutu tabağa alıp üzerine biraz pulbiber serip.
- İki yemek kaşığı yağda 1 çay kaşığı pulbiber kavurup nohutun üzerine döküp soğan salatası ve domates dilimleyip servis edebilirsiniz.