Kakaolu Çikolatalı Kaymaklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 kase az sütlü kaymak
- 2.5 bardak un
- 1 yumurta sarısı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 sıra bitteri minik kareler halinde doğradım
- 3 kaşık kakao
Kakaolu Çikolatalı Kaymaklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kaymağı homojen hale getirin.
- Karıştırarak kaymak, şeker, yumurta sarısını, kabartma tozunu, çikolata modüllerini ve kakaoyu karıştırın.
- Kademe kademe unu ekleyin. Yoğurun. Fazla sert olmasın hamur.
- 1 saat streç sinemaya sarıp buzdolabında saklayın.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
- 150 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. 15 dakika kadar sürüyor. Afiyet olsun.