
Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un
- 1 kase ceviz
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik şerbetini hazırlayalım 2. 5 bardak su ve şekeri karıştıralım bir dilim limonu ekleyelim. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 10dakika daha kısık ateşte pişirin kapatın soğumaya bırakın.
- Artık tatlımızın hamurunu hazırlayalım.Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip uygunca karıştıralım pütürsüz hale gelince irmik, karbonat,kabartma tozu,vanilya ekleyelim düzgünce yoğuralım ve ununu ekleyelim dikkatli formda kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp açalım içine 1tatlı kaşığı ceviz koyup kapatalım ve nihale ya da rende yardımıyla hal verelim borcama dizelim.
- 180 derecede kızara dek pişirelim. Hazır hale gelince fırından çıkarıp birinci soğuğu çıkınca şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
- 2 saat kadar bekletelim şerbeti çekince istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz ????????.