
Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 12li ya da 24lü mufin kalıbı
- Streç film
- 1 su bardağı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 2 orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yeşil soğan (Sadece yeşil kısmı)
- Maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Limon suyu
- Nar ekşisi
Kalıpta Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimekleri yıkayıp, tencereye alalım üstüne suyunu ilave edip ocağa alalım (Kapak kapatmayın)
- Soğanları ince ince kıyalım bir tavaya alalım. Üstüne sıvı yağını alıp orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
- Soğana salçalarını ilave edip 5 – 6 dakikada öyle kavuralım kapatıp soğumaya. Bırakalım.
- Mercimeklerin çok suyu çekmeden içinde biraz su kalınca bulgurunu ilave edelim. Üstüne yarım kapak kapatalım (Kontrol edin birden suyu çekip dibi tutmasın)
- Suyunu tamamıyla çeken mercimek kapatılıp, derin bir kapta soğumaya bırakılır.
- Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. Baharatlar hazırlanır. İlk harareti geçen mercimeğe soğan üstüne yeşillikler ve baharatlar katılıp yoğurulur.
- İyice birleştikten sonra nar ekşisi ve limon suyu koyulur.
- Kalıbın tabanına streç serilir. Streç serili yuvalara mercimek köfte kaşık yardımıyla doldurulur. Üstü tekrar streçle kapatılıp dolaba atılır.
- Dolaptan çıkartılıp (Ben misafirler gelmeye yakın çıkardım) nerde servis edilecekse ters çevrilir, yavaşça streç yardımıyla kalıptan çıkartılır.
- İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyetle