Ülkemizde ve dünyada ölümle sonuçlanan hastalıkların başında yer alan yürek hastalıkları, kişinin gıda alışkanlıklarıyla yakın bir ilişki içerisinde Çabuk hayat şartları ve fena besin alışkanlığı, kalp ve damar sağlığı açısından büyük risk teşkil ediyor Uzmanlar sağlıklı bir kalp için şahısların dinç bir beslenme listesi oluşturarak buna sıkı sıkıya uymalarını öğüt ediyor id Gad300250Kalbe iyi gelecek 10 altın besini sıralayan İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, “Sarımsak, damar içinde pıhtılaşmayı engelleyerek koroner kalp hastalıklarının oluşma riskini azaltır Her gün 1 diş sarımsak ezerek tüketilmeli Yer elması A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından varlıklı bir besindir Çoğu antioksidan içeren yer elması, özgürlük radikalleri vücuttan atarak yürek sağlığını korurKansızlığa faydalıdır Balık ve balık yağı, kanama zamanını uzatır, damar içi tıkanıklarının azalmasında etkindir İçeriğindeki omega3 yağ asitleri yüksek antioksidan özelliğindedir Gut hastalığınız, ürik asit yüksekliği ya da böbreklerinizle ilgili her hangi bir rahatsızlığınız yahut balığı, ızgara, buğulama, füme biçiminde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz dedi“CEVİZ YİYİNCeviz ve fındıkta önemli ölçüde Omega3 ve E vitamininin yanı sıra magnezyum ile posa bulunduğunu kaydeden Beslenme Uzmanı Fatma Baysal, “Haftada 23 kere 67 fındık, 23 ceviz tüketilmelidir Yulaf, çavdar, tam buğday ununun, B ve E vitamini içeriklerinden dolayı yürek hastalıklarını önleyici özellikleri vardır Yulaf gevreği, tam buğday ekmeği, arpa, yulaf, çavdar ekmeklerinin, bulgur pilavının tüketimini artırabilirsiniz diye konuştuSİYAH AKARSU YERİNE YEŞİL NEHIRBaysal, yeşil nehir da bulunan polifenollerin antioksidan özelliği sebebiyle yürek hastalıklarının engellenmesinde etkin olduğunu söyledi Siyah akarsu ve kahve tüketimi yerine yeşil nehir, adaçayı, papatya, rezene gibi bitki çaylarının tüketimini tavsiye ettiklerini belirten Baysal, şöyle devam etti: “Kırmızı üzüm içeriğindeki yüksek antioksidanlardan nedeniyle kalp hastalıklarında olumlu etkisi vardır Özellikle çekirdekli kuru siyah üzümün tüketimini öneriyoruzDomates ve karpuzun, antioksidan özelliği kalp hastalıkları yaradılış riskini azalttığı görülmüştür Keten tohumu, doymamış yağ asitleri, potasyum, posa, E vitamini ve Omega 3 içeriyor Bu sayede yürek hastalıklarına karşısında koruyucu etkisi bulunuyor Her gün 1 çorba kaşığı taze çekilmiş keten tohumunu yoğurt, çorba gibi besinlerin içine katarak tüketebilirsiniz Posalı Gıdalar, kan kolesterol seviyelerinizin düzenlenmesinde sizlere tezgâhtar alacaktır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.