Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kalp sağlığını korumak için ne yapmalıyız

kalp sağlığını korumak için ne yapmalıyız

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Howstuffworks isimli internet sitesinde bulunan en gözde 4 yiyecek listesini açıklıyor Paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzakta durulması istenen sitede, işte kalp sağlığı için iyi olan 4 gıda:

1Balık: Omega 3 yağ asitleri bakımından varlıklı olan balık, doğal bir uyarıcıdır Bu kan basıncının düşmesine ve ilthabın önlenmesine takviye eder Omega 3 yağ asitleri, damarlara nüfuz eder ve damarları daha elastik ülkü getirir Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar (somon balığı), Orkinos tipi ton balığı, uskumru, sardalya, ançuez gibi deniz ürünlerinde bulunuyor Yapılan araştırmalarda, omega3 yağ asitlerinin dengeli alımının bilhassa yürek ve damar hastalıkları açısından yararlı olduğu vurgulanıyor Omega3 tüketenlerde koroner kalp hastalığına bağlı ölümlerin daha düşük olduğu bulunmuştur

2 Sert kabuklu yemiş (ceviz, fındık gibi): En basit tüketilebilen gıda, budur Çünkü, planlamak için zamana ve tüketmek için ise düş gücüne gereklilik yoktur Sert kabuklu yemişler, sağlıklı yağlar ve proteinler bakımından oldukça zengindir Sağlıklı yağlar, doymamış yağlardır ve iki çesittir: tekli ve çoklu doymamış yağ

Fındık, ceviz gibi bu kabuluklu yiyecekler, iyi kolesterol seviyesini artıran ve keza antioksidan olan flavonid içeriyor Bundan nedeniyle birçok doktor günde bir avuç fındık ya da ceviz yenilmesini öneriyor Cevizde bulunan E vitamini, lif ve doymamış yağların kalbi koruduğu haftada iki üç avuç ceviz yiyenlerin yürek krizi geçirme riskinin yüzde 50 azaldığı belirtiliyor

3 Kurubaklagiller: Ne kadar fazla kuru fasulye yerseniz kalbiniz için o derece iyidir Ama konserve fasulyelerden uzaktan durun Daha fazla taze fasulye pişirin, onların tadı daha iyidir, sodyum ve koruyucuyla sıkıştırılmamıştır ve fiyatı da daha ucuzdur Amerikan Gıda ve Hap Dairesi de 2005 yılında şu mesajı onayladı: Fasulye içeren beslenme yürek hastalığı ya da belirtilmiş kanser türlürinde riskinizi azaltır Yiyecek olarak kullandıklarımızın başlıcaları; nohut, mercimek, kuru fasulye, bakla, bezelye, börülce ve soya fasulyesidir Kuru baklagiller yürek sağlığı için fazla yararlıdır

Yürek hastalıklarının en manâlı tehlike faktörlerinden biri kanda kolesterol düzeyinin yüksek olmasıdır Kurubaklagillerde bulunan çözünür posa, kan kolesterolünün düşürülmesine asistan olur

4 Tam tahıllar: Tam tahıllı gıdalar tüm çekirdek içeriyor; ancak rafine hububatlar kepek ve tohumun değil edildiği bir süreç olan öğütülme işleminden geçiyor Kepek ve tohumu atmak, raf ömrünü uzatabilir, ancak bu işlem B vitaminlerini, lifi ve demiri de değil ediyor Bir Takım rafine hububatlar zenginleştirilmiştir, bu şu anlama geliyor; bu ürünlere bitmiş B vitaminleri ve demir eklenmiştir Ancak gerçi bunlarda lif bulunmamaktadır Tam tahıllardaki bütün çekirdekler yürek hastalığı riskinizi yaklaşık yüzde 15 oranında azaltır Çünkü lifler kan damarlarının duvarındaki kötü kolesterolü temizler Tam tahıllarda bununla birlikte E vitamini de vardır

Peki tam tahıllı gıdalar hangileridir? Ilk Önce yulaf unu Bir kase kahvaltı gevreği , kolesterol seviyenizi 16 ile 28 puan aralarında düşürüyor Ekmek alırken içindekiler bölümü dikkatlice okuyun ve beyaz pirinç yerine esmer pirinci deneyin Tahıl taneleri (buğday, pirinç ve mısır, yulaf, çavdar, arpa, sorgum ve darı vb) kabuk (kepek), endosperm, germden oluşuyor
*
 

Similar threads

Howstuffworks isimli internet sitesinde yer alan en favori 4 yiyecek listesini acıklıyor Paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan mumkun olduğunca uzak durulması istenen sitede, işte kalp sağlığı icin iyi olan 4 yiyecek: 1Balık: Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık, doğal bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Ülkemizde ve dünyada ölümle sonuçlanan hastalıkların başında yer alan yürek hastalıkları, kişinin gıda alışkanlıklarıyla yakın bir ilişki içerisinde Çabuk hayat şartları ve fena besin alışkanlığı, kalp ve damar sağlığı açısından büyük risk teşkil ediyor Uzmanlar sağlıklı bir kalp için şahısların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
yürek sağlığını koruma yolları yürek sağlığını korumak için neler yapmalıyız damar sağlığını korumak için neler yapmalıyız kalp ve damar kalbi korumanın yolları koruma diyeti Vefat nedenleri arasında birinci sırada bulunan koroner kalp hastalıklarının oluşmasında; şişmanlık, sigara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Badem Nedir, Bademin Yararlarıı Nelerdir, Badem Kalsiyum, fosfor, çinko, demir, magnezyum, potasyum, A, B, C ve E vitaminleri taşıyan badem sağlık durumu dostu bir besindir Tatlı badem ve acı badem elde etmek üzere iki çeşittir Badem'in Faydaları Antioksidan etkisi olan E vitaminini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Trabzon Özel İmperial Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Dr Burhan Karahan, hamsinin içerdiği doymamış yağ asitleri sebebiyle yürek damar hastalıklarına aleyhinde koruyucu olduğunu ifade ederek, Yapılan incelemeler, balık tüketiminin ani kalp ölümlerini azalttığını ortaya koymuştur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt