Kalpli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı leblebi unu (yoksa olağan un da olur)
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- Reçel yada meyveli sos
Kalpli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır.
- Daha sonra yoğurt eklenir ve karıştırılır sonrasında 1 su bardağı leblebi unu yoksa olağan un katılır ve kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar ek edilir.
- Sonrasında hal yuvarlanarak tepsiye dizilir ve bir çatal yardımıyla kalp formu verilir. (çatalın taban kısmını sağ ve sola bastırılarak kalp oyuntusu verilir).
- 180 derece fırında 30-35 dk pişirilir. Çıkardıktan sonra üzerine reçel ya da meyveli sos dökülerek süslenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.