
Kapya Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo kırmızı kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Göz kararı tuz
- 1 küp şeker
Kapya Biber Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri fırın tepsisine diziyoruz ve fanlı ayarda 200 derecede kabukları soyulacak kıvama gelene kadar pişiriyoruz.
- Pişen biberlerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. (çekirdeklerini ayıklarsak daha iyi olur).
- Tenceremizin içerisine sirke, sıvı yağ ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan karışımın içerisine doğradığımız kapya biberleri ekliyoruz.
- Damak zevkinize göre göz kararı tuz ve 1 küp şekeri de ekliyoruz. 5 dakika kadar birlikte kaynatıyoruz.
- Sıcakken kavanozların içerisine ekliyoruz.
- Biberlerin üzerini örtecek kadar zeytinyağ ilave ediyoruz.
- Ve kapakları iki ileri bir geri şeklinde sıkıca kapatıyoruz. Ve kapya biberli sosumuz hazır????.
Ertesi günü dahi tüketebilirsiniz.
1 sene kadar serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Kapakları kapatmadan önce muhakkak kaynatınız.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Kapya Biber Sosu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı