Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapya Biberli, Mantarlı Pilav

Kapya Biberli, Mantarlı Pilav
0
107

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kapya-biberli-mantarli-pilav-2.jpg

Kapya Biberli, Mantarlı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • En az 4 adet kapya biber
  • En az 8 adet mantar
  • Pirinç
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber, kekik

Kapya Biberli, Mantarlı Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Kapya biberler fırında közlenir. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30dk közleyiniz, sonrada kabuklarını soyunuz.
  2. Kabuklarının daha çabuk soyulmasını isterseniz buzdolabı poşetinde 20dk bekletiniz.
  3. O vakit daha çabuk soyulabiliyor. Evvel mantarlarımızı doğrayıp tavaya alıyoruz.
  4. Biraz mantarlar kendini bırakınca kapya biberleri ek ediyoruz ve tüm baharatları dilediğimiz ölçüde zevkimize nazaran ekliyoruz.
  5. 10 15 dakika tavada döndürdükten sonra kenara alıp.
  6. Pilavımızı farklı bir yerde yapıyoruz. Ben 1 bardağa 1. 5 su bardağı su tercih ediyorum.
  7. Evvel pirinçimi biraz kaynar suda bekletiyorum. Sonra pilav tencereme alıp kavuruyorum.
  8. Sonra pirinç ölçüme nazaran suyu ekliyorum. 2, 3 dakika harlı ateşte sonrada orta ateşte pişiriyorum.
  9. Pirincim göz göz olunca altını kapatıyorum, üzerine örtü örtüp 20dk demlenmeye bırakıyorum.
Ve sonra mükemmel kavuşma gerçekleşiyor. ☺️ben bayıldım lezzetine, umarım sizlerde beğenirsiniz.
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt